Search
  • Fred Rutgers

Zou u klant worden bij uw eigen bedrijf?

Stel, u kende uw eigen bedrijf nog niet, zou u daar dan klant worden?

Nu denkt u wellicht wat een gekke vraag want natuurlijk ken ik mijn eigen bedrijf!

Maar echt, zou u zich deze vraag toch niet regelmatig moeten stellen? Kijkt u wel vaak genoeg door de ogen van de klant naar uw eigen bedrijf? En bent u dan wel eerlijk naar uzelf?


Klanten kijken namelijk meestal kritischer dan u zou verwachten. U hebt namelijk een emotionele band met uw bedrijf terwijl de meeste van uw (potentiële) klanten dat juist niet hebben.

Uit ervaring weet ik dat ondernemers onvoldoende vaak en onvoldoende kritisch naar hun eigen bedrijf kijken, in de sleur van de dag zijn ze druk met de dagelijkse gang van zaken waardoor ze niet scherp genoeg zijn op het voortdurend verbeteren van hun bedrijf. Vergeet niet klanten kunnen hun euro maar 1 keer uitgeven en zijn dus voortdurend op zoek naar de beste deal. Daarom vergelijken zij uw aanbod ook vrijwel voortdurend met dat van andere aanbieders Laat je dus niet verrassen en kijk regelmatig nog eens kritisch naar uw bedrijf en stel u zelf deze vragen:


Wat kan ik doen om mijn klanten positief te verrassen?

Hoe kan ik de aantrekkingskracht van mijn aanbod verbeteren?

Hoe kan ik mijn aanbod beter en efficiënter presenteren?

Welke experimenten kan ik doen om mogelijke verbeteringen te testen?

En hoe kan ik met mijn team groeien qua kennis, enthousiasme en klantinteractie?


En als u daar hard genoeg aan werkt, dan zult u misschien wel tot de conclusie komen dat u inderdaad klant zou willen worden bij uw eigen bedrijf!


1 view0 comments

Recent Posts

See All