Search
  • Fred Rutgers

Zo zet jij jouw omzet in de spotlights

Heb jij het licht al gezien?


Steeds meer retailers ontdekken de verkoopkracht van een slim lichtplan.

Retail is detail is een bekend gezegde. Helaas hebben nog te weinig retailers de juiste aandacht voor het gebruik van licht in hun winkel.

Hoe kun je licht gebruiken om meer voorbijgangers jouw winkel in te trekken?

Hoe kun je binnen jouw winkel de nieuwste producten, of de producten die jij op dat moment het liefst wilt verkopen letterlijk en figuurlijk in de spotlight zetten?


Hoe zorg je ervoor dat ieder product in jouw winkel optimaal de klanten aanspreekt?

Voor het belichten van vlees heb je bijvoorbeeld heel ander licht nodig dan voor kaas of nootjes. En dat rode jurkje ziet er opeens heel veel beter uit in het juiste licht. Vaak besteden retailers veel aandacht en kosten aan het maken van een mooie etalage om vervolgens te besparen op die dure etalageverlichting. Hoe vaak ziet u een winkel waarbij de etalage niet echt opvalt door te weinig of de verkeerde verlichting?


Neem van mij aan dat het goed en aantrekkelijk verlichten van je etalage minder hoeft te kosten dan je denkt! Bovendien kan ik je verzekeren dat slimme verlichting juist een behoorlijke boost kan geven aan jouw omzet.

Zelfs de kleur van de verlichting bij jouw winkeldeur kan bepalend zijn of mensen doorlopen of even stoppen om vervolgens bij jou binnen te lopen. Denk eens aan een warme kleur verlichting op een koude winterdag, of juist een lekkere coole kleur als de mussen van het dak vallen.

Het verschil zit soms in maar een paar kleine details die soms kunnen leiden tot vele procenten meer bezoekers en omzet!


Wil jij meer weten over hoe ook jouw winkel kan profiteren van slim gebruik van licht?

Bel dan vandaag nog met Fred voor een vrijblijvende afspraak op 0651542222.


(c) foto beschikbaar gesteld door onze partner Signify


4 views0 comments

Recent Posts

See All