Search
  • Fred Rutgers

Wie niet sterk is moet slim zijn!

Winkels hebben het soms zwaar te verduren onder het geweld van de webshops. Het lijkt soms wel alsof webshops almachtig zijn als het gaat om de strijd rond de consumenten Euro.

Laat ik de winkeliers onder ons allereerst gerust stellen, ik geloof nog steeds heilig in de rol van winkels! Voor goede winkels zal er altijd een gezonde toekomst blijven, maar soms zul je als winkelier wel degelijk je plan moeten aanpassen aan de veranderende wereld om je heen!

Om nu als winkelier mee te gaan met de tijd en in te spelen op kansen die ook online shopping ons biedt zul je de ontwikkelingen rondom webwinkelen ook op de voet moeten volgen.

Laten we eerst even kijken naar een paar zaken waar webwinkels zoal tegenaan lopen.

Webwinkels worstelen met enorme logistieke uitdagingen en kosten. Klanten bestellen volop, maar sturen ook heel veel weer retour! Dat is kostbaar en arbeidsintensief!

Webwinkels moeten steeds sneller leveren om aan de verwachtingen (eisen) van de klanten te kunnen voldoen.

Webwinkels worden steeds afhankelijker van logistieke dienstverleners en de straten in onze steden raken verstopt met busjes van koeriers om al die pakjes weg te brengen en op te halen.

Als winkelier mag u niet zomaar meer een tasje meegeven vanwege het milieu, wat gebeurt er als de overheid webwinkels een flink aanpakt vanwege de enorme berg verpakkingsmateriaal die ze gebruiken en ook nog eens vervoeren. Hoe duurzaam is online shoppen eigenlijk als je kijkt naar al die transportbewegingen? Hoeveel energie verbruiken al die computers wel niet?

Als je eens iets mis gaat in de klant webwinkel relatie, hoe los je dat dan op? Uiteindelijk gaat er niets boven face 2 face contact!


En zo kan ik nog wel even doorgaan!

Denkt u als winkelier hier wel eens over na? Zouden de problemen van webshops voor u ook een kans kunnen bieden?

Ik hoor winkeliers regelmatig klagen over showrooming. Klanten komen bij hun in de winkel om te kijken, te voelen, te ruiken, te passen en om advies te krijgen. Vervolgens gaan ze kopen bij de webshop. Hoe kan het dat u die klant niet kunt vasthouden om toch bij u te kopen? En als die klant dan toch online gaat kopen, waarom zorgt u dan niet dat die klant dat online gaat kopen via u? Dan krijgt u tenminste nog de affiliate-commissie voor de moeite! En nu we dan toch buiten de box denken, Waarom levert u het product dan niet gelijk uit namens de webshop, daar kunt u vast ook wel iets aan verdienen! Zouden winkels niet de afleverpunten voor de webshops moeten worden zodat al die koeriers verdwijnen uit de binnenstad?

Tijd om eens ver buiten de box te gaan denken volgens mij!1 view0 comments

Recent Posts

See All