Search
  • Fred Rutgers

Voel jij wel voldoende wat er om jou heen gebeurt?

Weten vissen wel dat ze nat zijn?

Wat denkt u? Zouden vissen nog wel weten dat ze nat zijn? Ik denk het niet!

Als je als vis de hele dag, je leven lang in het water zit. Heb je volgens mij niet meer door dat je nat bent. Je bent zo gewend aan dat gevoel dat je het hooguit zou merken als je voor de afwisseling eens droog zou zijn.


Helaas lijken ondernemers wat dat betreft precies op goudvissen, en daarin schuilt een enorm sluipend gevaar! Als je de hele dag nat bent registreer je niet meer dat je nat bent en is water gewoon vanzelfsprekend voor je!

Dat zelfde gebeurt met een ondernemer in zijn of haar bedrijf! Als je jaar in jaar uit iedere dag weer vol passie en drive bezig bent om het beste te maken van je bedrijf, en eruit te halen wat er in zit, ben je voordat je er erg in hebt je niet meer voldoende objectief bewust van hetgeen er om je heen gebeurt!


Wat zou jou nu opvallen als je vandaag voor de eerste keer in je leven naar je eigen bedrijf zou kijken?


Zou je schrikken?


Zou je trots zijn?


Zou je onverwachte kansen zien om te verbeteren?


Zou je soms denken dat er nodig eens de bezem doorheen zou moeten?


Zou het je opvallen dat de scherpte er misschien wat af is?


Zou je met een frisse blik ineens zien dat de concurrentie je begint in te halen?


Zou jij opeens zien wat jouw klanten en prospects iedere dag zien en ervaren, maar jou niet vertellen?

Denk jij ook dat je eigenlijk iedere dag weer met een volledig frisse objectieve blik naar jouw bedrijf zou moeten kijken?

Ja, dat zou eigenlijk moeten, maar je bent maar een eenvoudige goudvis die gewoon niet meer in de gaten heeft dat hij nat is!


En het is nog erger!

Als goudvis ben je zo gewend aan dat water dat je het als volledig vanzelfsprekend ervaart! Hoe vaak zal een goudvis zich afvragen of dat water er morgen nog wel is? Hoe vaak controleert u of u nog wel net zo veel water hebt als gisteren. Zou een klein niveau verschil eigenlijk wel opvallen?

Ook hier denk ik dat als iedereen eerlijk antwoord geeft een openhartig nee op zijn plaats zou zijn. Zolang we voldoende water hebben zal het vermoedelijk niemand opvallen dat er ergens water wegloopt. Pas als de bak met water opeens leeg is en we hulpeloos op het droge liggen te spartelen happend naar lucht ontdekken we dat we onvoldoende op onze watervoorraad hebben gelet!

Maar helaas, dan is het te laat. En weet je wat nu zo raar is?

We hebben zelf niet door als het water weglekt uit onze bak, maar de mensen om ons heen, onze klanten en overige relaties merken het wel! Die zien die lekkage als hinderlijk en praten daar wel met elkaar over, maar vrijwel nooit met u!

Tijdens een commerciële A.P.K. kijk ik met een frisse onbevooroordeelde blik samen met u naar uw bedrijf en haar commerciële situatie.


Ik laat u weer voelen wat het is om nat te zijn!


Ik controleer samen met u de bak op eventuele zwakke plekken en zoek naar lekkages die we moeten dichten!


Ik stel u kritische maar wel opbouwende vragen om uw ogen weer te openen en u weer volledig bewust te maken van uw omgeving!


Samen kijken we weer waar de kansen en bedreigingen liggen en hoe daarmee om te gaan!

Tijdens een 4 weken durend programma krijgt u weer nieuwe slagkracht en voelt u zich aan het einde van dit traject weer als een vis in het water!

Telkens als ik met een ondernemer dit traject doorloop hoor ik achteraf, ‘Dat had ik veel eerder moeten doen!’ Of ‘Ik zie nu kansen die ik een maand geleden niet zag’. In de praktijk hoor ik ook meestal dat de ondernemer dit traject de investering meer dan waard heeft gevonden.

Wat denkt u? Zou u ook meer uit uw bedrijf kunnen halen als u weer weet dat u nat bent en precies weet hoe het ervoor staat met uw water?Neem gerust eens contact op voor een vrijblijvend gesprek! 1 telefoontje met 0651542222 is genoeg!

Met vriendelijke groet,

Fred Rutgers

1 view0 comments

Recent Posts

See All