Search
  • Fred Rutgers

Hoe lang duurt jouw vakantiegevoel?

De vakantie is bijna afgelopen. Tijd om weer met frisse tegenzin aan het werk te gaan?


Vakantie is heerlijk, maar na een weekje werken zijn de meesten dat heerlijke vakantiegevoel al lang vergeten. Dat is jammer en volgens mij ook niet nodig. Ondernemen hoort juist een feestje te zijn!

Je hebt genoten van een paar weken heerlijke vakantie. Lekker precies gedaan waar je zin in hebt, zorgeloos genoten van je gezin en het mooie weer en je zit weer vol energie. Is het dan niet doodzonde als je dat lekkere gevoel al na een paar dagen weer kwijt bent? En toch, als ondernemer doe je het jezelf aan. Het is tenslotte jouw bedrijf en jij bepaalt de koers en zet de koers uit. Waarom doe je het jezelf dan aan dat je werk niet leuk is en al je energie uit je trekt? Wie is hier nu eigenlijk de baas? Jij of je bedrijf?


Stap nu direct uit die tredmolen

Natuurlijk draag je als ondernemer een grote verantwoordelijkheid voor de continuïteit van je bedrijf. De banen van je medewerkers. En het voldoen aan al je financiële verplichtingen. Maar waarom zou dat een kwelling moeten zijn? Kijk eens goed naar je bedrijf en jezelf. Haal je er wel uit wat erin zit? Speel jij wel de juiste rol binnen jouw eigen bedrijf? Doe jij wel waar je het allerbeste in bent? Maak jij je wel druk over de echt belangrijke zaken of laat jij jezelf opslokken door vervelende randzaken? Jij bent de baas, dus jij kunt het veranderen. Soms kan een beetje hulp van buitenaf je daarbij enorm helpen!


Het leven is te kort om niet te genieten!

Een jaar is om voor je er erg in hebt. Zelfs een mensenleven vliegt voorbij. En dan zou je ruim één derde van je leven voor je verdriet moeten werken? Dat wil je toch je ergste vijand niet aandoen? Wacht niet tot volgende week of tot je nieuwe boekjaar. Streven naar geluk en plezier duldt geen uitstel! Zet vandaag nog de eerste stap om je bedrijf zo in te richten dat je er elke dag met plezier in aan de slag gaat. Zorg ervoor dat je niet moet sappelen om je hoofd boven water te houden. Kies de juiste doelgroep, lever ze wat ze graag van je willen afnemen en zorg ervoor dat je daar op een prettige manier goed aan verdient, want dat verdien jij als ondernemer!


Stop met recht praten wat krom is!

Te vaak hoor ik ondernemers zeggen dat ondernemen nu eenmaal hard werken en dat het leven nu eenmaal geen lolletje is, maar dat mag nooit reden zijn om maar gewoon te accepteren dat je maar twee a drie weken per jaar gelukkig mag zijn. Soms moet je gewoon de stap durven zetten om je bakens te verzetten. Andere keuzes maken. Het anders aanpakken en met je tijd meegaan. Gewoon kiezen voor een vorm van ondernemerschap die bij je past en waarvan je fijn kunt leven. Ik kan je helpen om met meer plezier succesvoller te ondernemen! Wil je weten hoe we dat samen aan kunnen pakken? Bel dan vandaag nog met 0651542222.


4 views0 comments

Recent Posts

See All