Search
  • Fred Rutgers

Het geld ligt op straat!

Omzet ligt voor het oprapen als je weet waar je moet zoeken!

De al weer een paar jaar geleden overleden Johan Cruijff riep het al; ‘Je gaat het pas zien als je het door hebt!’. En dat zijn volgens mij wijze woorden. En dat geldt volgens mij helemaal voor verkopen.


Stop met vechten tegen de bierkaai!

Ik zie telkens weer winkeliers en MKB ondernemers keihard sleuren hun verkoop. Alles komt uit de kast en kosten nog moeite worden gespaard, maar ondanks dat komt die omzet maar niet op het gewenste niveau. Steeds vaker mag ik dan eens langs komen om te kijken of ik er wat aan kan doen. En bijna iedere keer zie ik dan dezelfde problemen. De ondernemer en zijn team hebben eigenlijk geen idee wie echt hun doelgroep is en wat ze aan die doelgroep kunnen verkopen. Eigenlijk weten ze gewoon niet hoe ze slim geld kunnen verdienen.

Vaak trekken ze met man, macht en middelen aan een dood paard om het de totaal verkeerde kant uit te slepen. Het is bijna onvoorstelbaar om te zien hoeveel tijd, energie en geld er dagelijks op het commerciële kerkhof word gesmeten. Omdat ondernemers er zo hun best voor doen zijn de teleurstellingen als het weer niet lukt dan ook erg groot. Als je enorm je best doet en het blijft maar niet lukken, stop dan met vechten tegen de bierkaai! Vraag je eens af of je het wel slim genoeg aanpakt.


Volg je wel de juiste koers?

Als je het juiste aanbod op een slimme manier presenteert aan de juiste doelgroep zul je merken dat je veel eenvoudiger en met veel minder inspanning en marketingbudget je commerciële doelen kunt realiseren.


Het geld ligt op straat

Verkopen lukt niet vanachter een bureau, je moet de straat op. Praat met je doelgroep en luister vooral goed naar ze! Ontdek wat ze willen en hoe jij ze kunt helpen. Als je dat weet ligt de omzet voor het oprapen. Je zult dan merken dat als je eenmaal ontdekt hebt hoe je het slimmer kunt aanpakken dat het echt een openbaring is.


Opeens heb je het door en lukt het wél! Als succesvol verkopen niet lukt is dat niet de schuld van de crisis, de concurrentie of de webshops. Het is ook niet de schuld van de banken of de regering. Nee, jij hebt gewoon nog niet ontdekt hoe je het slimmer kunt aanpakken.

Want als het wél aan de rest van de wereld zou liggen, hoe kan het dan dat er zoveel anderen zijn die wél succesvol verkopen?

Action groeit niet voor niets als een dolle. Zij kennen hun doelgroep en weten precies wat ze daar op welke manier aan kunnen verkopen.

Wil jij ook succesvol bouwen aan meer winstgevende omzet? Verlaat dan eventueel met wat hulp je comfortzone en ga op zoek naar een slimmere manier om het aan te pakken! Echt jij kunt het ook! En zoek je wat hulp? Bel dan eens vrijblijvend met 0651542222.


115 views0 comments

Recent Posts

See All