Search
  • Fred Rutgers

Gaat het om de laagste prijs of om de beste deal?

Updated: Sep 28

Het gaat om de beste deal!

Ik hoor het zo vaak…. Klanten gaan altijd voor de laagste prijs en ik kan daar niet tegen concurreren!

En dan zeg ik: “wat en onzin!”

Het gaat niet om de laagste prijs, het gaat om de beste deal!

En de beste deal is zeker niet per definitie de laagste prijs!

Het gaat om de beleving, het verhaal en het gevoel.


Klanten vinden het soms juist een eer om de absolute hoofdprijs te mogen betalen, maar dan moet het ze wel een unieke ervaring en een goed gevoel opleveren.

Waarom zou iemand in een sterrenrestaurant gaan eten en daar de hoofdprijs betalen. Als je sec de waarde van de ingrediënten optelt zou je die maaltijd heel veel goedkoper thuis kunnen nuttigen.

Maar ja, sfeer, gevoel van luxe, je laten verwennen, status, ervaring en een mooi verhaal om aan je vrienden te vertellen in kennelijk wel degelijk iets waard!


Een kopje koffie thuis of op een zonnig terras aan zee op een lekkere lounchebank dat wordt gebracht door een knappe, goedlachse serveerster is toch ff anders. En ja op dat terras is het wel ruim 10 keer zo duur!

En als ik dan weer eens in een winkel kom bij een klagende winkelier dan kijk ik om mij heen en vraag mij af;” wat doen ze hier eigenlijk om mij een goed gevoel, een mooi verhaal en een unieke beleving te bezorgen” en helaas snap ik dan maar al te vaak dat ze weer bezig zijn om met een grote viltstift de volgende van – voor actie te schrijven.

Zo zonde en zo onnodig!


5 views0 comments

Recent Posts

See All