Search
  • Fred Rutgers

Doe jij wel voldoende kopwerk?

De afgelopen week hebben we weer kunnen genieten van De Tour de France. Opeens zag ik mooie vergelijkingen met ondernemen die ik graag met jullie wil delen.


Rij jezelf in de kijker!

Als ondernemer moet je net als een renner jezelf voortdurend in de kijker rijden. Als je voor ligt op de rest, trek je meer aandacht van de kijkers en dat levert je al snel een extra goede reputatie op. Klanten waarderen initiatief!


Durf aan te vallen!

Niet iedere aanval levert direct ook een etappe overwinning op, maar je laat wel zien dat je sterk bent en niet bang bent om eens iets te proberen. Als je nooit eens iets probeert waar anderen gewoon in hun vaste cadans voortbewegen, dan ben je nooit bijzonder. Durf de grenzen van de markt en je comfortzone telkens weer te verkennen. Wie weet lukt het en pak ook jij eeuwige roem.


Weet wanneer je de concurrentie moet afmatten!

Het voordeel van aanvallend ondernemen is niet alleen dat jij het initiatief in handen hebt. Jij probeert meer dan een ander en dat levert jou extra kansen op. Bijkomend voordeel is dat je telkens weer de concurrentie dwingt om er alles aan te doen om jou je volgen. Dat ontneemt hun de kans om zelf nieuwe initiatieven te ontwikkelen en te testen. Bovendien moeten ze zich voortdurend uitputten om jou bij te houden, en dat kost energie waardoor jij jouw positie nog eens extra kunt verdedigen. Een concurrent die al op zijn tenen loopt is minder bedreigend.


Tussensprints leveren bonificatiepunten op!

Af en toe samen met je team even flink extra gas geven zorgt dat je extra in de aandacht blijft. Onlangs schreef ik nog een blog over onverzadigbare klanten. Die leveren veel extra op. Door telkens weer een stapje extra te doen om de verwachtingen van jouw klanten te overtreffen, door echt samen met je team iedere keer weer alles te geven wat je in je hebt om jouw klanten echt een unieke beleving te bieden creëren jullie meer onverzadigbare klanten. En dat levert dikke bonificatie omzet op!


Laat je niet afschrikken door een steile klim!

Vaak vergt het veel lef om boven jezelf uit te groeien. Als je aan het begin staat van een grote klus denkt menigeen; “dat gaat mij nooit lukken!”. Dat denken die renners ook aan de voet van die enorme klim. Maar samen met je team, en door te blijven gaan en het woord opgeven gewoon geen ruimte te geven in je hoofd, kom je boven en daar wacht de eer én die premie. En dat maakt het meer dan de moeite waard om er alles voor te doen om te winnen. Bovendien is het uitzicht op die top vaak overweldigend mooi. Geniet dan ook van je succes op die momenten.


Als je nooit bang bent, dan ga je niet hard genoeg!

Gisteren hoorde ik het de verslaggever nog zeggen. Als je vol gas gaat, zoals bijvoorbeeld in de afdaling en je bent niet af en toe even bang of het wel goed gaat, dan ga je gewoon nog niet hard genoeg! Durf er vol voor te gaan. Want ondernemen op topniveau is een geweldige sport.


1 view0 comments

Recent Posts

See All