Search
  • Fred Rutgers

De onverzadigbare klant.

Hoe mooi zou het zijn als jij een flinke groep onverzadigbare klanten zou hebben? Gewoon mensen die nooit genoeg krijgen van wat jij ze te bieden hebt. Zodra jij iets nieuws aanbiedt trekken ze het bij wijze van spreken uit je vingers. De vraag is; ‘bestaan dat soort klanten, en als het antwoord ja is, hoe vind in die klanten dan?”.


Drugsdealers hebben het gemakkelijk.

Als drugsdealer raken je klanten snel verslaafd aan jouw aanbod, maar als ondernemer die fatsoenlijk zaken wil doen, komt er heel wat bij kijken om jouw klanten permanent enthousiast te krijgen over jouw aanbod. En toch ieder bedrijf heeft een aantal die-hard klanten. De vraag is wie zijn dat? Hoe herken je deze klanten en hoe krijg je er meer van?


Die-hard klanten zijn trouw en zijn ook jouw ambassadeurs!

Jouw onverzadigbare klanten komen telkens weer terug, zijn meer dan tevreden over wat jij voor ze doet en promoten jou en je bedrijf bij hun vrienden en kennissen. Waarom doen ze dat? Deze klanten zijn super tevreden. Kennelijk is het je gelukt om één of meerdere keren hun verwachtingen ruimschoots te overtreffen en blijven ze telkens weer ervaren dat jij voor hen echt het verschil maakt. Vaak heb je dat zelf niet eens in de gaten! Jij en je medewerkers hebben gewoon een klik met die klant en dat is wederzijds. Je herkent dit soort klanten meestal aan een hogere bezoekfrequentie en een hogere jaarlijkse besteding. Met slim zoeken in je database kun je ze dus ontdekken.


Creëer meer klanten waarmee je een klik hebt

Doe telkens weer die stap extra. Onverzadigbare klanten ontstaan door telkens weer dat stapje extra te doen. Overtref zo vaak mogelijk de verwachtingen van jouw klanten. Geef ze het gevoel dat jouw bedrijf er speciaal voor hun is. Zij staan centraal bij alles wat jij doet. Geef ze ook telkens nieuwe impulsen, verras ze voortdurend, zo vaak je maar de kans krijgt. Weet wat klanten van je hebben gekocht. Als je bij een volgend bezoek even vraagt hoe het gaat met hun vorige aankoop, geef je ze niet alleen een heel speciaal gevoel. Je zorgt er bovendien voor dat je gemakkelijk nog een stukje bijverkoop kunt doen om die klant een nog betere ervaring te bezorgen.


Wie goed doet, goed ontmoet!

Als jij telkens alles uit de kast trekt voor de klant, dan beloont die klant jou er ook graag voor. Echt! Het werkt telkens weer. Tevreden klanten belonen je met meer omzet en meer nieuwe klanten.

Maar ja, hoe lukt het jou om telkens die klant te pamperen? Daar heb je toch geen tijd voor, en je personeel heeft ook geen zin om tegen iedere klant te slijmen. En bovendien we moeten ook gewoon met minder mensen meer doen en wél gewoon geld verdienen. Ja, dat is allemaal waar, en toch zijn het gewoon uitvluchten. Die-hard klanten leveren gewoon meer geld op en het is leuker om voor ze te werken. Dus stop met het zoeken naar redenen waarom het niet kan.


6 views0 comments

Recent Posts

See All