Search
  • Fred Rutgers

Big Data, Hype of noodzaak?

Iedereen heeft het tegenwoordig over 'Big Data' , vast belangrijk, maar wat moet je ermee?

Je hoort er vrijwel iedere dag wel iemand iets over roepen, 'Big Data' het lijkt wel een hype, maar wat moet je daar als eenvoudige winkelier nu mee? Nou onderschat het niet, ik denk dat u er meer mee moet dan u nu denkt! In een serie blogs zal ik u de komende tijd stap voor stap uitleggen waarom winkeliers het belang van Big Data zeker niet moeten onderschatten, het kon wel eens van essentieel belang zijn voor het voortbestaan van uw winkel.

Ik ben geschrokken van mijn onderzoek!

De afgelopen maanden heb ik een behoorlijk onderzoek uitgevoerd naar hoe winkeliers aankijken tegen het fenomeen Big Data, en van de uitkomsten ben ik behoorlijk geschrokken.

- Bijna 80% van de winkeliers heeft als ze eerlijk zijn geen idee wat Big Data is.

- Van de 22% die wel weet wat Big Data is weet bijna 85% niet wat ze ermee zouden moeten of kunnen.

- Ruim 90% denkt dat Big Data alleen voor grote bedrijven zinvol zou kunnen zijn.

- Bijna iedereen denkt dat Big Data voor een winkelier onbetaalbaar is!

- Ook denkt bijna iedereen dat Big Data in een winkel niet uitvoerbaar is.

- Meer dan 70% denkt dat Big Data gewoon een hype is die straks weer is overgewaaid waardoor ze er nu geen tijd aan willen besteden.

- Bijna iedereen denkt dat Big Data veel tijd vraagt van dure specialisten en dat je er giga computers voor nodig hebt.

- tekst gaat verder onder de foto-Ik durf te stellen dat Big Data onmisbaar is voor iedere winkelier, dat het minder kost en meer oplevert dan u denkt en dat het ook u kan helpen om de omzet en winstgevendheid van uw bedrijf te verbeteren!

Big Data is wél iets om even goed over na te denken voordat je ermee aan de slag gaat. En het kan erg nuttig zijn in het begin de hulp van experts in te schakelen, maar de kosten daarvan zul je doorgaans sneller terugverdienen dan je denkt!

In een serie blogs zal ik stap voor stap uitleggen hoe ook u ermee aan de slag kunt, en volgens mij ook moet!

Zelf ben ik ervan overtuigd dat Big Data de komende jaren in uw winkel wel eens het verschil zou kunnen maken tussen overleven of ten onder gaan in de strijd. Om ervoor te zorgen dat ik u optimaal kan helpen om ook in uw bedrijf succesvol om te gaan met Big Data heb ik een paar zeer ervaren partners om mij heen verzameld. Ik ben zelf al vanaf 1982 bezig om met behulp van data mijn bedrijfsprocessen te optimaliseren. Vanuit die achtergrond heb ik inmiddels heel veel ervaring met hoe je data vertaalt naar echte informatie op basis waarvan je betere beslissingen kunt nemen. Inmiddels heb ik een samenwerking met een partner met wiens hulp we gemakkelijk we betaalbaar heel veel extra waardevolle gegevens kunnen verzamelen.

Ook heb ik inmiddels een partner gevonden die heel veel ervaring heeft om data op te slaan, te bewerken, te structureren en te analyseren. Samen zijn we daarom in staat om u een goede, betaalbare en effectieve ondersteuning te bieden om van uw Big Data project een succes te maken!

In volgende blogs zal ik u stap voor stap uitleggen hoe u ook data kunt verzamelen, opslaan, analyseren om op basis daarvan uw klanten beter van dienst te zijn, meer omzet te maken en marges te optimaliseren en onnodige kosten te elimineren.


Wilt u nu alvast meer weten? Aarzel dan niet en bel mij gerust voor informatie!

Dat eerste telefoontje kost niets en kan u mogelijk heel veel opleveren! Dus bel vandaag nog met 0651542222 of mail naar fred@fredrutgers.com

13 views0 comments

Recent Posts

See All