Search
  • Fred Rutgers

Ben jij een echte ondernemer?

De kogel is door de kerk! Je besluit is genomen..... Jij wordt ondernemer!

Wat maakt jou nou echt een ondernemer?

Is dat jouw inschrijving bij de Kamer van Koophandel? Strikt formeel natuurlijk wel!

Maar je een inschrijvingsnummer, een uittreksel van de Kamer van Koophandel, een B.T.W. nummer en een zakelijke bankrekening zijn allemaal belangrijk om te hebben als ondernemer, maar ze MAKEN je geen ondernemer!

Ondernemer zijn is een manier van leven. Als ondernemer ben je anders dan anderen! Door de keus te maken om ondernemer te worden ben je over een drempel gegaan waar heel veel mensen niet overheen durven. En dat feit op zich maakt jou al bijzonder!

Hoe vaak hoor ik mensen niet zeggen.... "ik heb altijd zelfstandig ondernemer willen worden, maar ja het is er nooit van gekomen" ook hoor ik vaak mensen zeggen.."als ik geld had gehad, dan was ik voor mezelf begonnen" of gewoon "beter een grote knecht dan een kleine baas" en zo zijn er natuurlijk nog veel meer uitvluchten om niet te kiezen voor zelfstandig ondernemerschap!

Nu is ook niet iedereen zomaar geschikt om zelfstandig ondernemer te worden. Om als ondernemer kans van slagen te hebben moet je eigenlijk een beetje speciaal, een beetje gek, een beetje vreemd en een beetje jezelf zijn!

Ondernemen is ook gewoon een beetje van alles!

Een beetje speciaal

Als je kans van slagen wil hebben als ondernemer moet je ergens "goed"in zijn. Je moet iets kunnen of aanbieden dat anderen graag willen hebben. dat kan een product zijn, een vaardigheid, kennis, of wat dan ook! Maar het moet iets heel speciaals zijn waarin jij uitblinkt ten opzichte van anderen. Als jij niet iets speciaals hebt, dan staat je een zware tijd te wachten! Wil jij voordat jij gaat ondernemen ontdekken of jij speciaal genoeg bent, dan wil ik daar graag eens met je over praten!

Een beetje gek!

Veel mensen zeggen dat je een beetje gek moet zijn om de veiligheid van een vaste baan in te ruilen voor de risico's van ondernemerschap! Volgens mij valt dat best mee! om te beginnen is een beetje gek zijn ook gewoon leuk! Bovendien is veiligheid vaak schijn zekerheid en is angst voor risico's iets anders dan gevaar! Al heb je nog zoveel zekerheid met een "vaste aanstelling" en een goed salaris en pensioen, als morgen het bedrijf waar je werkt failliet gaat is die zekerheid opeens relatief! Als ondernemer heb jij ook geen zekerheid over je toekomst, maar je bent wel zelf verantwoordelijk voor succes of falen! Ben jij voldoende speciaal, Ben jij bereid er volledig voor te gaan, Heb jij alle kennis en kunde op succesvol te worden, En heel belangrijk staat je omgeving achter je? Overwin dan je angst en ontdek dat niet alle risico’s ook gevaarlijk zijn!

Een beetje vreemd!

Ja, je moet ook een beetje vreemd durven zijn! Ben jij een grijze muis die het eng vindt om op te vallen? Ga jij bij voorkeur op in de massa? Treed jij niet graag op de voorgrond? Trek jij jou veel aan van wat anderen over jou zeggen?

Dan kan ondernemerschap voor jou een zware dobber worden!

Als ondernemer moet jij je juist willen onderscheiden van je concurrenten! Moet je ervoor zorgen dat je de aandacht trekt van klanten! Moet je op de barricade durven klimmen om op te komen voor jouw bedrijf! En moet je accepteren dat veel mensen je voor gek zullen verklaren, jaloers op je zijn, of proberen je onderuit te halen, terwijl jij juist dan door moet gaan!

Een beetje jezelf blijven!

Hoewel het vaak niet gemakkelijk is omdat zodra jij ondernemer wordt veel mensen jouw zullen gaan vertellen wat ze van jou en of jouw bedrijf vinden, heel veel mensen je met kritiek bestoken en anderen je naar de mond zullen praten en je dagelijks aan het twijfelen wordt gebracht over keuzes die je maakt of hebt gemaakt, is er maar een gouden tip!

Blijf gewoon jezelf!

Wees authentiek! Geloof in jouw keuzes, Geloof in jouw plan! Geloof in jouw succes! Geloof niet alles wat iedereen je vertelt!

Volg je eigen koers!

En wees ook een beetje van alles!

Naast heel speciaal in iets moet je ook iets van alles zijn als ondernemer!

Naast specialist op jouw vakgebied, moet je ook goed genoeg worden in heel veel andere zaken en taken!


* Hoofd fondsenwerving om financiering te vinden voor het realiseren van nieuwe plannen. * Hoofd verkoop en marketing om klanten en omzet te vinden * Hoofd inkoop om niet te veel te betalen voor alles dat je nodig hebt! * Hoofd administratie om bij te houden waaraan je geld verdiend en waaraan je het uitgeeft * Hoofd planning om te zorgen dat jouw klanten alles op tijd geleverd en gefactureerd krijgen * Hoofd Personeelszaken om ervoor te zorgen dat je de juiste medewerkers vindt en weet te behouden * Hoofd klantenservice, want er gaat altijd wel ergens iets fout!

Kortom te krijgt van alles aan je hoofd waar je ook voor moet zorgen!

Heb je dit gelezen en denk je dan nog "ja ik ga het doen!" dan denk ik dat je een verstandige keuze maakt.

Wil je er voor die tijd nog eens over praten met iemand die deze keus al meerdere keren zelf heeft gemaakt en die al heel veel butsen en builen heeft opgelopen tijdens zijn eigen ondernemers avontuur, dan wil ik graag eens met je praten! Bel gerust!

Fred Rutgers

0 views0 comments

Recent Posts

See All