Over ons

Ik help succesvolle en ambiteuze ondernemers om sneller te groeien en meer klanten te winnen met als resultaat meer winstgevende omzet met minder stress en meer plezier.

Wij hebben ons toegewijd aan het blijvend succesvoller maken van ondernemers

Als Trendwatchers weten wij precies wat er speelt in jouw markt. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste succesfactoren. Zo zetten wij de standaard voor uitzonderlijke ondernemersbegeleiding door het bieden van een ongeëvenaarde coachervaring die persoonlijk en zakelijk transformerend is. Zo blijf jij met minder stress en meer plezier ondernemen. 

''Door ondernemers, voor ondernemers. Because we've been there, seen it, done it all before''. 

Een leven lang ondernemen!

Ik heb als ondernemer vrijwel alles al eens meegemaakt.'

Diverse bedrijven opgericht en groot gemaakt. Maar ik weet ook wat het is om alles weer kwijt te raken. Terug naar start, zonder geld en opnieuw zoeken naar kansen en succes.

Mij is dat weer gelukt. Ik ben opnieuw succesvol! Daarom kan ik jou als geen ander helpen bij het succesvoller maken van jouw bedrijf.

"Wie ben ik? Wat drijft mij? Waarom doe ik wat ik doe?"

 

Ik ben ervan overtuigd dat het mensen niet echt interesseert hoe ik doe wat ik doe, maar dat ze meer interesse hebben in waarom ik doe wat ik doe! Als je namelijk iets doet wat je leuk vindt en iets doet waar je heel veel plezier aan beleeft, dan wordt je er vanzelf ook goed in is mijn stellige overtuiging. Verder is het belangrijk dat je zeer gedreven bent in wat je doet om goede resultaten te behalen.

"Waar komt dus mijn passie vandaan?"

 

Ik ben in 1960 geboren in een winkel. Dat wil zeggen, mijn ouders hadden een boek- en kantoorboekhandel en ik ben bijna letterlijk geboren achter de kassa. Die winkel bepaalde het leven binnen ons gezin. De hele dag was iedereen bezig met die winkel en de gesprekken gingen altijd over de winkel, de klanten, de zorgen, de kansen en de dromen voor de toekomst. Het ondernemen is mij dus met de paplepel ingegeven.

Van kinds af aan heb ik meegewerkt in het bedrijf. En mijn toekomst lag al jong vast, ik ging ondernemer worden!

 

Door omstandigheden kwam het bedrijf in een kwaad daglicht te staan en werd ik sneller dan gepland voor de leeuwen geworpen. Opeens moest ik de kar trekken terwijl de dorpelingen eigenlijk niet meer in de winkel wilden komen. Alles moest dus uit de kast worden getrokken om weer aan omzet te komen. Gelukkig had ik tijdens mijn opleiding in Engeland heel veel gezien over wat er door de toonaangevende retailers werd gedaan aan marketing. Met de moed der wanhoop ben ik toen van alles gaan proberen en heb heel veel geëxperimenteerd en ook heel veel geleerd. Telkens probeerde ik weer iets nieuws en ging dan analyseren of het werkte. En gedurende die tijd heb ik ontdekt dat ik het waanzinnig interessant vindt om te onderzoeken waarom iemand kiest voor een bepaald product of een specifieke dienst. waarom koopt iemand het ene product wel en het andere niet? En op basis van welke drivers kiest een koper voor een bepaalde leverancier? Wat gaat er om in dat hoofd van die consument?!

 

Ik heb veel onderzoek gedaan naar koopmotieven, cross- en upselling en klantentrouw.

 

Hoe kun je de aantrekkingskracht van je bedrijf, je diensten en je producten zodanig vergroten dat het je meer klanten, meer omzet en meer winst gaat opleveren.

 

Eigenlijk ben ik daar altijd mee bezig geweest. Hoe maak ik klanten blij en trouw en zorg ik ervoor dat ze hun volgende aankoop weer bij mij doen! Ik heb ook gekeken naar hoe ik de frequentie van het klantcontact kan intensiveren. Als voorbeeld, ik heb ooit in de winkel een afdeling videofilmverhuur toegevoegd aan het aanbod. Deze afdeling plaatste ik midden in het pand met slechts 1 reden. Klanten kwamen niet alleen de film ophalen, ze moesten hem ook weer terugbrengen! Daardoor kwamen ze twee keer in de winkel langs alle andere producten die wij verkochten. Een dubbele cross-sell kans dus!

artikel Max Magazine Week 24 2020.jpg

Artikel MAX Magazine week 24 2020

Dat nadenken over nieuwe kansen creëren en het optimaliseren van de commerciële slagkracht van bedrijven is met de loop der jaren alleen maar sterker geworden! Mijn gezin wordt er soms gek van. Waar ik ook kom, bij welk bedrijf ik ook binnenloop, altijd zie ik dingen die anders, beter of slimmer zouden kunnen, want vreemde ogen zien nu eenmaal meer. Telkens als dat gebeurt roepen mijn gezinsleden of het knopje nu eens uit mag, maar dat wil gewoon niet. Daarvoor is mijn passie te sterk!

 

Niets is mooier dan voortdurend werken aan de verbetering van een bedrijf! Iets kan niet, simpelweg omdat er nog niet goed genoeg is nagedacht over hoe het wel kan! en goed is de grootste vijand van beter!

Want ook voor bedrijven geldt de wijsheid van Darwin: overleven zal hij die zich beter aanpast aan veranderende omstandigheden dan zijn concurrent!

 

Wanneer gaan wij eens in gesprek om te kijken hoe we u aan meer klanten, meer verkoop en meer winst kunnen helpen?

 

Met vriendelijke groet,

 

Fred Rutgers